Meddex: medical data exchange

Integratie eHealth-apps

 

Advies en werkwijze

Patiënten en zorginstellingen zullen er niet aan ontkomen: steeds meer eHealth-toepassingen maken zorg op afstand en digitale zorg mogelijk. Die uitwisseling van patiëntdata moet wel altijd veilig verlopen. Meddex adviseert daarom welke toepassingen het beste geïntegreerd kunnen worden met uw PGO of patiëntportaal.

Toegang door een derde partij verhoogt altijd de complexiteit in de aanlevering van medische data. Dit kan ook een veiligheidsrisico zijn in de integratie met een PGO of patiëntportaal. In het VIPP-programma is het geschikt maken van uw PGO of patiëntportaal voor eHealth-toepassingen zelfs een belangrijke norm.

Meddex zorgt daarom voor een gedegen integratie. Hoe gaan wij hierin te werk?

Hoe zien wij dit proces?

● Medische data uit eHealth-toepassingen dienen gestructureerd opgeslagen te worden;

● De medische data is centraal opgeslagen en deze centrale opslag dient als een extra te ontsluiten bron voor Meddex;

● De extra bron wordt ontsloten door de connector van Meddex (pull) of de extra bron levert gestructureerd data aan Meddex (push). Om de compleetheid van data 100 procent te garanderen, adviseren wij dat zulke data door een eHealth-leverancier altijd ‘gepusht’ wordt aangeleverd.

● De patiënt dient akkoord te geven op het uitwisselen van de medische data. Het is aan de leveranciers van de eHealth-oplossing hierin te voorzien. Zij moeten dit akkoord ook meegeven in een bericht aan Meddex, zonder toestemming zal er geen uitwisseling plaatsvinden.

● De medische data uit de bron is voorzien van identificerende data: een uniek patiëntnummer. Meddex geeft de voorkeur aan een patiëntnummer. Hiermee stellen wij de identiteit van de patiënt vast en op basis hiervan maken wij de connectie naar de PIX-server (onderdeel binnen ons SaaS-platform).

Wilt u ook een veilige eHealth-integratie?

Neem contact op

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex