Meddex: medical data exchange

Oplossingen

Oplossingen​

Wij maken gebruik van zelf ontwikkelde intelligente software. Deze is speciaal ontwikkeld voor het ontsluiten van patiëntdata en beschikbaar stellen aan elke aangesloten gebruiker. Onze oplossingen monitoren continu de databases van aangesloten ziekenhuizen, artsen, apotheken en zorginstellingen. De patiëntdata die wij voor u zichtbaar maken, zijn altijd actueel.

 IHE-XDS

U wisselt patiëntdata uit met collega’s in en buiten uw regio via IHE-XDS. Dat is een wereldwijd erkende standaard voor het delen van zorgdata. Wat u nodig hebt is een centrale index in uw regio die gebaseerd is op IHE XDS. Wij sluiten u pijnloos aan op deze index. Waar nodig is leveren wij ook de Index (Registry). Hierbij maken wij gebruik van volledig geteste profielen. De vele profielen laten wij regelmatig testen op de Connectathon’s. Onze complete XDS-oplossingen zijn gebaseerd op de Nictiz standaarden als HL7 CDA en, CCR/CCD.

 Zorgverlenersportaal

Samenwerking tussen ziekenhuizen krijgt gestalte op ons zorgverlenersportaal. Hier hebben zorgverleners en zorgaanbieders op elk gewenst moment toegang tot elkaars actuele patiëntdata. Er hoeft niet handmatig data overgezet te worden of ingelogd te worden in ander mans systemen. Artsenteams functioneren hierdoor aantoonbaar beter. Nooit meer wachten, dubbel onderzoek of gebrekkige informatie. Het inrichten van uw zorgverlenersportaal realiseren wij binnen een afgesproken termijn. Ons zorgverlenersportaal voldoet aan de regels van WGBO, WBP en WCZ.

 Huisartsportaal

Meddex heeft ook een standaard oplossing voor uw eigen huisartsenportaal. Met ons huisartsenportaal kunt geheel in eigen beheer de overdracht van patiëntdata naar uw verwijzers organiseren. Huisartsen kunnen daarmee onder andere op elk gewenst moment hun patiënten volgen die zij naar uw instelling hebben doorverwezen. Wij richten een klantvriendelijk huisartsenportaal voor u in, met een goede logging. De regie over de patiëntdata ligt bij u. Het huisartsenportaal dat wij voor u inrichten voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en privacy.

 MDO viewer

Steeds vaker vindt het Multi Disciplinair Overleg (MDO) tussen verschillende ziekenhuizen plaats. Hier worden de knopen doorgehakt over vervolg behandeling en eventuele uitwisseling van patiënten. Inzicht in actuele patiëntdata is van groot belang hiervoor. Wij ondersteunen het MDO met een viewer waarmee deelnemers patiëntdata kunnen raadplegen binnen elk ZIS. Deze viewer kent een (regionale) MDO bespreeklijst die gebruikers toegang verleent tot de juiste patiëntdata. Ook tijdens het MDO. De viewers worden direct via internet opvraagbaar of volledig embedded (met single sign on) in uw ZIS aangeboden.

 Patiëntportaal

Onder de merknaam Medischegegevens.nl biedt Meddex u een compleet patiëntportaal aan. Meddex heeft sinds 2009 het grootste patiëntportaal actief in Nederland en heeft daarmee veel ervaring op dit vlak. Wij helpen u om uw patiëntdata beschikbaar te stellen op het patiëntportaal naar uw keuze. Dat kan op regionaal vlak zijn landelijk maar ook volledig embedded in uw eigen huiststijl. U informeert hiermee uw patiënten. Hierdoor kunnen zij nog beter besluiten nemen over hun eigen gezondheid en beschikken over de beste zorg die uw regio te bieden heeft. Hiervoor ontsluiten wij patiëntdata van u op een veilige manier voor uw patiënten. Het patiëntportaal kan naadloos worden aangepast aan uw patiëntwebsite. Het patiëntportaal dat wij voor u inrichten voldoet aan wet- en regelgeving zowel op het gebied van veiligheid als ook privacy.

 Extractiesoftware

Onze extractiesoftware stelt u in staat om patiëntdata uit informatiesystemen te halen, ongeacht de onderliggende architectuur. Hiervoor installeren we softwareconnectoren bij u met kant en klare configuratietabellen. We maken daarbij gebruik van standaarden als IHE-XDS, HL7, SQL, Webservices of SOAP. Patiëndata die daardoor beschikbaar komen, passen wij aan naar elk formaat dat u wenst, zoals HL7v2, HL7v3, CDA of CCR/CCD. Uw ICT-infrastructuur tasten wij niet aan. Onze werkwijze voldoet aan wetgeving voor veiligheid en privacy. De beschikbare patiëntdata zijn geschikt voor onder andere een patiëntportaal, huisartsenportaal als een zorgverlenersportaal. U kunt ook direct op een regionale index (registry) koppelen. Een eenmalige installatie van onze extractieprogrammatuur biedt u vele toepassingsmogelijkheden naast elkaar. Uw beheers kosten van uw ICT organisatie houdt u daarmee goed onder controle terwijl u maximale flexibiliteit in huis gehaald hebt.

Interesse in onze oplossingen?

Neem contact op

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex