Meddex: medical data exchange

VIPP 2 (voor categorale instellingen)

Het VIPP-programma is bedoeld voor ziekenhuizen, zodat zij gestandaardiseerd informatie met de patiënt kunnen uitwisselen. Ook zelfstandige klinieken, revalidatiecentra en categorale instellingen voor medische specialistische zorg kunnen profiteren van dit programma. Voor hen is VIPP 2 in het leven geroepen: dezelfde doelstellingen, andere naam. Voor hen gelden ook dezelfde regels voor het verkrijgen van subsidie. En ook voor deze instellingen maakt Meddex medische data beschikbaar.
Het voornaamste verschil is dat de subsidiebedragen wat lager zijn en dat sommige modules uit VIPP niet van toepassing zullen zijn. Ook zijn enkele deadlines van die modules iets anders, namelijk van module A1 (1 oktober 2018) en B1 (1 januari 2019).

VIPP 2 geldt voor de volgende instellingen:

  • Klinisch revalidatiecentrum
  • Dialysecentrum
  • Epilepsiecentrum
  • Radiotherapeutisch centrum
  • Instellingen in de restcategorie groot (omzet > 70 miljoen euro), midden (omzet 20-70 miljoen euro) en klein (omzet 500.000 - 20 miljoen euro)
Voor de hoogte van de subsidie per instelling, per module: raadpleeg de Staatscourant.

Klaar voor de toekomst

Ziet u het al voor zich? Als alle zorginstellingen onderling data delen en iedere patiënt eenvoudig relevante zorgdata kan inzien, dan betekent dat een flinke stap vooruit voor de zorg in Nederland. Dit heeft positieve gevolgen voor alledaagse werkzaamheden: samenwerking tussen diverse instellingen gaat eenvoudiger dan ooit, de kosten van de zorg dalen, de expertise van zorgverleners neemt toe, de werkdruk op zorgverleners daalt en zelfredzaamheid van patiënten wordt verhoogd.

VIPP en VIPP 2 zorgen er dus voor dat iedere zorgaanbieder snel een totaaloplossing kan aanbieden, voor nu en in de toekomst. Meddex steunt deze visie en zorgt voor een betrouwbare technische ruggengraat. Omdat technologie nooit een obstakel moet zijn voor de toegang tot patiëntdata.

Hulp nodig bij VIPP 2?

Neem contact op

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex