Meddex: medical data exchange

Radiologie

Algemeen

Meddex heeft bij verschillende ziekenhuizen uitwisselingen tussen Pacsen (van verschillende leveranciers) vol automatisch gekoppeld. Wij helpen met het uitwisselen van radiologiebeelden (naar keuze in diagnostische kwaliteit), zonder dat u problemen ondervindt met opslagcapaciteit, beschikbaarheid en privacy. Wij maken gebruik van onder andere de Dicom-standaard (Document Capture and Enterprise Content Management). Wij houden ook rekening met de mapping van bodyparts, verrichtingencodes en accession numbers. Deze uitwisseling kan over een IHE XDS infrastructuur maar kan ook middels een directe koppeling. Aan u de keuze.

IHE-XDS

Radiologiebeelden wisselt u uit via IHE-XDS. Dat is een wereldwijd erkende standaard voor het delen van zorgdata. Wij sluiten u probleemloos aan op de centrale index in uw regio die gebaseerd is op IHE XDS. Waar nodig is leveren wij IHE. Hierbij maken wij gebruik van volledig geteste profielen. De vele profielen laten wij regelmatig testen op de Connectathon’s. Onze complete XDS-oplossingen zijn gebaseerd op Nictiz standaarden als CDA en, CCR/CCD.

Beeldenarchief

Voor het beheer van radiologiebeelden bieden wij een regiobreed archief aan, een Vendor Neutral Archive (VNA). Hiermee kunt u veilig en probleemloos radiologiebeelden delen met andere zorgverleners. Het beeldarchief dat wij voor u implementeren is onafhankelijk van ICT-leveranciers en kan onderdeel uitmaken van een IHE-XDS netwerk. Een speciale viewer die wij beschikbaar stellen stelt zorgverleners met wie u samenwerkt in staat om de radiologiebeelden te bekijken. Tevens kunnen de onderling gekoppelde pacsen elkaars beelden met de standaard viewer die in het ziekenhuis in gebruik is bekeken worden.

Wilt u ook radiologiebeelden uitwisselen?

Neem contact op

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex