Meddex: medical data exchange

Actueel

Flevoziekenhuis biedt patiënten nieuw patiëntportaal

01-09-2016

Het Flevoziekenhuis heeft een nieuw patiëntportaal gelanceerd waarmee patiënten hun medische data kunnen inzien. Het portaal, dat op 1 september live ging, geeft patiënten in eerste instantie de mogelijkheid om afspraken te maken, in te zien en te wijzigen. Daarnaast toont het nieuwe portaal dat Mijnflevoziekenhuis.nl heet, zwangerschapskaarten. Patiënten die Mijnflevoziekenhuis.nl gebruiken kunnen ook vragenlijsten via het portaal invullen. Het nieuwe portaal is technisch gereed om meer medische data uit het SAP-EPD en andere bronsystemen te ontsluiten. In de nabije toekomst zal het ziekenhuis haar patiënten stap voor stap toegang geven tot meer medische data. Meddex ontwikkelde het portaal voor het Flevoziekenhuis en ontsluit de data uit de bronsystemen in het ziekenhuis.   

Portaal op basis van IHE XDS-standaarden
Meddex ontwikkelde Mijnflevoziekenhuis.nl op basis van IHE XDS-standaarden en profielen. Dat zijn wereldwijd erkende en beproefde industriestandaarden die medische data van patiënten beschikbaar maken binnen en tussen zorginstellingen.

Martijn Bakkers, commercieel directeur Meddex:
Al sinds 2004 biedt het Flevoziekenhuis haar patiënten een persoonlijk portaal, waar gegevens bekeken kunnen worden en waar afspraken kunnen worden gemaakt. Het nieuwe portaal, dat wij voor het ziekenhuis ontwikkelden, stelt patiënten die daar behoefte aan hebben, nog beter in staat om zelf met hun medische data aan de slag te gaan”.


Het Operations team van Meddex tijdens de livegang van Mijnflevoziekenhuis.nl

CONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex