Meddex: medical data exchange

Actueel

Samenwerken voor betere geboortezorg

19-08-2016

In Amsterdam werken diverse eerste en tweedelijns partijen in de zorg samen aan betere beschikbaarheid van medische data in de geboortezorg. Juist in de geboortezorg, waar veel verschillende zorgverleners gegevens over (aanstaande) moeder en kind vastleggen is dat complex. In een zogenaamde projectathon die op initiatief van het ministerie van VWS, de Taskforce Integrale Geboortezorg en diverse betrokken zorgverleners in Amsterdam is gestart, wordt momenteel onderzocht of relevante medische data uit alle verschillende systemen in één omgeving beschikbaar kunnen komen.

Meddex toont in de projectathon aan dat deze veelheid aan medische data (na toestemming van de zwangere vrouw) in een opvraagbaar overzicht kan worden bekeken door de betrokken zorgverleners. Dit gebeurt op basis van wereldwijd erkende XDS-oplossingen en het PWD* woordenboek. Meddex neemt deel aan de projectathon vanuit de overtuiging dat goede regionale samenwerking tussen eerste- en tweedelijns zorgverleners leidt tot betere geboortezorg waarin het belang van het kind en de aanstaande ouders centraal staat.  

Brede samenwerking
Enkele betrokken partijen bij de projectathon zijn Taskforce Integrale Geboortezorg, VSV Amsterdam Oost-Centrum, het OLVG, een Orfeus verloskundigenpraktijk, KZC (kraamcentrum De Kleine Amsterdammer) en Ezda als leverancier van regionale diensten in de zorg.

* PWD: perinataal webbased dossierCONTACT

Kantoor Utrecht:
Rijnzathe 7
3454 PV Utrecht


Kantoor Den Haag:
Koninginnegracht 5
2514 AA Den Haag


Bereikbaarheid:
088 99 91 110
info@meddex.nl

NIEUWSBRIEF

© - Meddex